Välj en sida

Tunetbladet för Brf Tunet 2, november 2018

Nyhetsbrev nr. 5 -18

Hej!

Vi har nu haft ut de som gjorde den tidigare besiktningen av skicket av bottenplattorna på våra balkonger och delar av fasaden. Det positiva är att skicket eller bärighet inte är sämre än det var för två år sedan. Däremot upptäcktes att vi behöver fästa teglet på samtliga väggar (inte bara på balkongsidan). Nu sammanställs allt, för att sedan inhämtas offerter från olika byggfirmor. Stefan Pettersson, vår samordnare hoppas att arbetet kan komma igång till våren. Vi lade om två större lån 2016 och tog då också ett tilläggslån för de planerade renoveringarna, vissa är redan genomförda (som t ex nya sop-skåp, panel av entréer, dränering av Grindvägen 7).

Nästa vecka, måndag den 12 november kommer sju träd uppe vid Tunvägen 1 att fällas, detta på inrådan av byggingenjören som gjorde föreningens underhållsplan. Några träd börjar luta samt att rötterna kan skada grund och att det samlas mycket skräp i hängrännorna/tak. De som bor på Tunvägen har ombetts att tömma p-platsen samt ta bort cyklar, detta har också lämnats i brevlådan för de boendes på Tunvägen 1 A-C.

Nya entrétrappor har börjat monteras med galler, framöver kommer också skärmtak att monteras. De portar med ramper kommer att göras senare.

Vi har fått flera klagomål gällande tvättstugan. Ofta är tvättstugan fullbokad, men den utnyttjas inte! Regeln som gäller, är att om man inte påbörjat sin tvättid inom en timme får andra ta tiden. Men snälla, tänk på att bara boka på tid om ni verkligen ska använda tvättstugan.

Det börjar närma sig kallare tider, så vänligen ställ in cyklar i källarförrådet. Glöm inte heller att märka upp era cyklar. Finns det cyklar kvar utomhus i vinter, är det på eget ansvar. Föreningen ansvarar inte för eventuella skador av plogbilen.

Ventilationen har stått still i halva huset av Grindvägen 7, i portarna C & D. Ett kabelfel samt trasig styrenhet var felet, åtgärdat för en tid sedan. Glöm inte att meddela oss vid misstänkta fel!

Slutligen, vill vi påminna om allas underhållsplikt. Som ägare av en bostadsrätt har man fullt ansvar över lägenhetens ytskikt, man har också skyldighet att åtgärda exempelvis dropp i kranar etc. Som hyresgäst har man också ansvar att hålla ytskikt i gott skick, man har också en skyldighet att meddela styrelsen om eventuella fel i lägenheten. Ni kan läsa mer i foldern ni fått tidigare.

Vi hoppas att det dröjer, men den dagen snön kommer har vi, samtliga med balkong, skyldighet att hålla rent balkongerna från snö. Tyngden av snö kan få katastrofala följder. Ni som inte orkar/kan skotta undan, kan kontakta Sweax som kan hjälpa till mot ett arvode (kontaktuppgifter finner ni på hemsidan eller i varje port).

Hälsningar, Styrelsen i BRF Tunet 2