Välj en sida

Tunetbladet för Brf Tunet 2, augusti 2018

Nyhetsbrev nr. 4 -18

Hej!

Här följer lite information över kommande händelser i föreningen:

Ber att få påminna att den sista augusti slutar gamla tv-boxarna att fungera enligt Telenor. Så ni som ännu inte beställt ny bör göra detta omgående. Telefonnummer finns på tavlan i samtliga trapphus, om ni inte har kvar utskicket.

Ombyggnad av våra entrétrapporstartar någon gång under oktober månad.

Våra hyresrätter kommer att få leverans samt installering av vitvarorinom kort, ni kontaktas av styrelsen separat.

Vid Grindvägen 7 och uppe på Tunvägen 1 har nya grillrör placerats. Innan de får användas ska de först fyllas med sand och galler placeras. Apropå grillning, får man med försiktighet sedan 15/8 grilla igen i Stockholms län. Men som sagt det gäller ännu bara grillplatsen, mellan hus 1 & 5.

Vår samordnare för balkongrenoveringenhar bokat att CBI ska komma ut (det var de som gjorde stora besiktningen för ca två år sedan). Efter det kommer vi äntligen igång med rustningen, men om det blir i höst eller till våren återstår att se.

I tisdags 21/8 fel-anmälde en boende på Grindvägen 5 att fläktarnainte gick. Vi kontaktade omgående Sweax som i sin tur kontaktade Friska fläktar. I samtliga hus rullar fläktarna (konstaterades av Sweax) men många upplever att man knappt känner av det. Vad Friska fläktar tror (som ännu inte hunnit ut i skrivande stund) är att filtren är igensatta av den otroligt varma & fuktiga sommaren. Många föreningar har haft samma problem! Så med största sannolikhet blir det bättre flöde först när nya filter monteras, trots att nya sattes in precis före sommaren.

Styrelsens prioritet på agendan, är att vi måste lappa asfaltenpå nedre parkeringen. Nytt cykelställ upp till Tunvägen samt ny utemöbel i 7:ans berså samt upp till Tunvägen ska beställas.

Övrig information:Jämte Tunvägen 1 ut mot Vätövägen kommer ett flerfamiljshusatt byggas, vi hoppas att inte detta kommer medföra stora störningar för våra boende.

Om man tappar nycklar till sin ”plopp” i tvättstugan kommer man få kvittera ut en nytvättcylinderför en kostnad av 150:-

Vi kommer from 1/9-18 ta ut höjd avgiftför pantbrev till 450:- och överlåtelseavgift till 1100:- Gäller endast vid inflytt eller omläggning av lån med bostadsrätt som säkerhet.

Slutligen har vi en vädjan, flera boende har kommit till oss då de blir störda av rökningpå balkongen, eller när man står vid porten. Snälla ni rökare, stå inte precis vid öppna fönster/dörrar. Nu har denna sommar varit unik, men förstå de som inte kunnat vädra pga. att det kommit in rök.

Hälsningar, Styrelsen i BRF Tunet 2