Välj en sida

Infoblad/nyhetsbrev för Brf Tunet 2, december 2017

Nyhetsbrev nr. 5 -17:

Nu har alla portar fått ny numrering och belysning. Till gavlarna kommer det också att komma upp nya siffror, så besökande samt leveranser hittar fram.

Det vi sett är att vi behöver belysning på gavlar samt vid sopstationerna, det är på tok för mörkt. Men detta kommer att ske under vt.18, likaså monteras entrétaken då.

På omvägar har vi fått höra att flera boende inte tycker att vår nya torktumlare fungerar tillfredställande. Problemet är nog att de flesta ställer in de färdigvalda programmen. Eftersom det är en ”mer miljövänlig modell” så stänger maskinen av när tvätten är ”nästan torr”. Vi sätter upp en liten lathund där man hellre kan ställa in tiden manuellt, då går maskinen hela tiden ut oavsett= torr tvätt.                                                                                     Men snälla ni, kom till oss och meddela när något inte fungerar fullt ut!

OVK-besiktningen är nu godkänd fram till 2020-09-18. Nytt besiktningsbevis sätts upp inom kort, i samtliga portar.
En av föreningens hyresrätter går snart ut till försäljning. Hyresgästen har själv sagt upp kontraktet för ett mer anpassat boende.
Vi kommer att ta in en arbetsledare (en av dom som gjorde vår underhållsplan) för arbetet/rustningen av balkongerna, som vi hoppas blir klart under år 2018. Vi märker med facit på hand att det är svårt att leda arbetet som lekmän.

Nästa års projekt är en ny energideklaration för BRF Tunet 2.

I förra veckan slutfördes entrétrappor på hus 7, tyvärr har vi fått höra att de nya gallren har för stora hål, så våra fyrfotade boende har svårt att gå på gallren. Vi har pratat med leverantören och hoppas att detta går att åtgärda/bytas ut inom kort. Till våra andra hus, får trapporna vänta till våren.

Kan meddela att vi har stora problem med vår föreningsmail. [email protected]. Vi måste byta mail-leverantör! Oftast ligger domänen nere för uppdateringar som det så fint heter. Vi återkommer på det nya året med en ny mer lätt tillgänglig mailadress.
Så därför får alla detta infoblad i pappersform, när vi väl har vår nya mail, kommer vi göra ett provutskick till er som önskar få info digitalt, istället för i lådan.

Nu en liten undran: Vi ser att föreningen skulle behöva ha en hemsida, där man lätt kan söka aktuell information. Är det någon i föreningen som har kunskap om att utveckla en hemsida, eller känner någon som kan? Vänligen kontakta oss i styrelsen dåJ!
Vi har haft objudna gäster nere i vår källare. Vi har funnit färsk urin samt fimpar. Vänligen håll ögon och öron öppna! Samt snälla, se till att dörrar stängs, inte står uppställda.

Nu i jultider ber vi er att särskilt noga inte lämna några levande ljus obevakade.

Vi ber er också allra ödmjukast att gå med julklappspapper och kartonger till sopstationen vid Coop nära, våra sop-skåp är endast till för hushållssopor.

Vi från styrelsen vill tacka alla boende för ett gott samarbete under året, den goda uppslutningen på fix-dagen och för våra fina planteringar som skötts av våra blom-damer.

Så nu återstår bara att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År